:: Permulaan 2012 ::

Agak lambat nak wish tahun baru..hehehe

Semoga tahun ini memberi rahmat pada kita semua dan mendapat apa yang dihajati..
Insyaallah,amin....

Semoga saya menjadi anak yang taat,isteri yg solehah pada B serta mama yg terbaik buat Fatiha Sufia..ye,saya da ade anak....

Next entry,Insyaallah akan cerita pasal Teha pulak..panggilan manja tuk anak dara
saya ;)

posted under | 0 Comments

...Banyaknyer Sawang...

Hehehehe...dah lama rasanyer xapdet belog sy ni.Terok bebeno sawangnye...
Almaklum,bz dgn new life..Alhamdulillah,saya dah 3 bulan menempuh alam perkahwinan.Dah jadik binik orang ..seronok rupanya bila dah kawin..

Makan berdua,tidur berdua,masak je sorang-sorang..sorry B..ampun..ngeh3..
aper problem dia je yang tau.even before kawin dia gak yg tau,tp,biler dah kawin,lagi senang nk kepochi..

Dan syukur kehadrat illahi saya disahkan mengandung semasa bulan puasa yang baru lepas.
Terkejut,xsangka sangat...Tulah org kata,rezeki ...

Dan sekarang,I am 14weeks pregnant..masih lagi loya2 tekak,mual,muntah.semua ade..
Cuma sekarang ni dah xmalas macam masa mula mula dulu.. ;)

Thanks Allah ..Save my baby and me...

posted under | 2 Comments

Al kisah pasal Panda...






Kucing yg ade kt atas ni adalah kucing saya..nama dia Panda..sekarang dia xde lagi..dia mati kt bwh keta bapak sy kt kg...sadis biler tingat balik dia mati..:(
sumtimes terngiang ngiang dia mengiow2 kt atas gerobok kt kg..Panda ni jadik cm2 since sy start kerja kat jb..kerja dia mengiow tiap2 ari.pas2,terjun dari gerobok...
dia mati last year..06jan 2009.sekarang dah genap setaun lebih dia tinggalkan kitaorg satu famili..

Saya sangat sayang Panda!!

sekarang sy dah ade tommy (yg pki stoking) & Bambino (yg colo putih)!!Inilah anak Panda...
3nd generation from Panda..2nd generation kt Klang,akk saya yg amek.nama dia Opie!!
Giler gemok..xmcm Tommy sy..suker gado jer.tu sbb bdn xnaik2 cm tuan dia..hehehhe..

Tommy n Bambino skrg dah besar,,Tommy dah akil baligh n bambino dah 2kali beranak.... ;)

byk lagi kucing sy..nnt2 sy cite lagi ;)

posted under | 0 Comments

17 Hari Lagi??

Arghhhhhhhhh..tidakkkk..

17 hari jer lagi??
hmmm..mcm xcaya jer dah nk jadik bini orang..
agaknyer kalo sy nk canx,aper akn jadi erk?


adakah mak n abh kt kg akn kejar saya keliling rumah dengan parang kontot?ataupun sy kena pulau dengan semua family sy??


ekekekkekeek..
ohh..mungkin tidak..sebab inilah yg saya tunggu selama ini.ngeh ngeh ngeh..gelak setan!!



and tinggal bape ari je lg saya kerja di opis sekarang ni.ade rezeki lain,insyaallah xkan kemana ...doakan saya..

Amin!!

posted under | 1 Comments

.....Bini Jali dah mati....

pagi tadi masa otw nk p keje,abg sy call..
satu family dia dah smp sbb kemas2 aper yg patot kt kg ..almaklum,bulan depan ade event yg sangat besar di rumah saya...


bkn nk citer pasai event besar,tapi nk citer di sebalik bini Jali dah mati ni sbb abg sy mintk tel no Bomba.sy ckp sy xtau..hmm.ade ke patot jwpn sy cm2??ish ish ishh..
sy tny nper?dia ckp,bini jali kena mkn dgn ular sawa..nauzubillah..uwaaaaaaaaaaaaaaaa
berderai ayaq mata ni jatuh....sbb musabab nk tel no bomba coz ular sawa tu dah tercepit kt reban rumah ayam..memandngkan dia sgt besar,diaorg semua xberani nk lawan..

Semoga bini Jali aman di sana..aminn..

p/s..bini jali adalah seekor ayam betina...:(

posted under | 0 Comments

hari yang sangat byk dugaan..

dgn kerja yg kelam kabut sbb boss last minute pergi Delhi..
tgh sibuk2 buat kerja,ada seorang "Hamba Allah " nih dtg mrh2 sbb xsiap lg kerja yg dia bg..sedangkan dia xpenah ckp yg dia suruh buat benda tuh.
bile kita defend diri kita,dia mulalah mencaci n im just saying...


.......im sorry,saya memang tak tahu..........

terkadang rasa memang nk lawan balik cakap dia,tapi,bila pikir balik....tinggai baper ari je kat jajahan takluk yang sengsara ni..

kuatkn semangat dan banyakkan berdoa supaya dia tak menindas orang di bawah dia....

aminnnnnnnnnnnn..

kenapa "Hamba Allah" tu sgt jaki ngn saya ???

posted under | 0 Comments

Menyesal...By Ressa Herlambang

Saya semakin bengkak mata bile dengar lagu ni ...rasa mcm xbleh nk accept sbb sy nanges..
uwaaaaaaaa....

Moral of the story,kenal pasangan masing-masing..


psst!!pnd btol bg motivation..hahha

so,njoy this song!!

posted under | 0 Comments
Older Posts

Pasal Saya

My photo
love pink too much. anak bongsu.. and sangat gemar makan ayam..

Followers


Recent Comments